درس دوم آموزش لاراول
توی پوشه اصلی لاراول یک فایل به نام env. وجود دارد که می توانید تنظیمات برنامه تان و دیتابیس پروژه را در اینجا تعیین کنید :
APP_ENV=local
APP_DEBUG=true
APP_KEY=zGKCjTPbzET3WiHhKCxSpTBNCuUVWWLc
DB_HOST=localhost
DB_DATABASE=learninglaravel
DB_USERNAME=root
DB_PASSWORD=secret
به طور مثال اگر DEBUG_APP را روی true ست کنید خطاهای برنامه نویسی در هنگام کدنویسی برایتان قابل مشاهده خواهد بود و مناسب برای حالت development هست و در هنگام آپلود سایت روی هاست آن را fasle قرار دهید.
بهتره مقدار KEY_APP را هم با تایپ دستور زیر در ترمینال تغییر دهیم:
php artisan key:generate
سایر تنظیمات رو هم میتونید در پوشه config در فایل مورد نظرش اعمال کنید. به طور مثال می توانید در فایل app.php مقدار timezone رو به Tehran/Asia تغییر دهید.
شما می توانید داخل فایل app.php در پوشه config تنظیمات برنامه را اعمال کنید. تنظیمات به صورت یک جفت کلید/مقدار هستند. بعضی از آیتم ها مقدار خودشان را ا توسط تابع کمکی env از فایل .env واقع در دابرکتوری root پروژه که در پست قبلی توضیح دادم می گیرند به طور مثال:
'debug' => env('APP_DEBUG'),
'key' => env('APP_KEY', 'SomeRandomString'),
debug و key مقدار خودش رو از فایل .env می گیرند در صورتی که در فایل .env برایشان مقداری ست نکرده باشیم می توانیم به تابع env ()پارامتر دومی بدهیم که نشانگر مقدار آن هست. در مثال باال key به این صورت است و اگر در فایل .env آن را حذف کنیم از این مقدار پیش فرض استفاده خواهد کرد.
در زیر توضیح مختصری برای هر آیتم آن میدهم:
Debug:
اگر مقدار آن را true ست کنید برنامه در مد development خواهد بود و خطاهای برنامه نشان داده می شود و اگر false باشد در مد production می باشد و مناسب برای publish و استفاده نهایی برنامه هست.
Url:
آدرس url پروژه را در اینجا ست میکنیم مثال http://localhost/laravel/public
Timezone:
موقعیت زمانی را مشخص می کنیم که برای مثال در کشور ایران Asia/Tehran ست می کنیم.
:Locale
در مسیر lang/resources می توانیم یک پوشه دیگر به نام fa ایجاد کرده تا در آن پیغام ها و متون فارسی را تایپ کنیم تا در برنامه از آنها استفاده کنیم. به طور مثال یک کاربرد آن در فارسی سازی پیغام های اعتبارسنجی فرم ها می باشد. مقدار این آیتم را faکه همنام آن پوشه که ایجاد کردیم ست میکنیم.
locale_fallback:
در صورتی که localeموردنظر برای آن رشته موجود نبود از این locale استفاده شود.
Key:
کلید برنامه که یک رشته تصادفی هست و در رمزنگاری های برنامه توسط لاراول مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه ست کردن آن را در پست قبلی توضیح دادم.
سایر موارد را در جای مناسب خودش توضیح خواهم داد.
لاراول ۵ به طور پیش فرض از دایرکتوری app تحت namespace ای به نام App استفاده میکند که هنگام ایجاد کلاس هایتان از آن استفاده میکنید که شما می توانید با استفاده از دستور زیر و تایپ در ترمینال آن فضای نام را به نام دلخواهتان تغییر دهید مثلا در مثال زیر من آن را به Home تغییر دادم:
php artisan app:name Home
بعد از اجرای این دستور لاراول به طور خودکار تمام namespace های استفاده شده در کلاس هایتان را به نام جدید تغییر خواهد داد.
دسترسی به مقادیر پیکر بندی:
با استفاده از کلاس Config هم می توانید مقادیر config رو با استفاده از متد get بدست بیارید یا مقدار جدیدی را با استفاده از متد set ست کنید به مثال های زیر توجه کنید:
$value = Config::get('app.timezone');
Config::set('app.timezone', 'Asia/Tehran');
همچنین می توانید از تابع کمکی config هم استفاده کنید :
$value = config('app.timezone');